Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Ігровий системний блок – що це таке та як вибрати?

Що таке ігровий системний блок та як його вибрати?

Як відомо, системні блоки поділяють на ті, які призначені для ігор та ті, що використовуються для роботи. Але далеко не всі користувачі мають розуміння того, чим перші відрізняються від других і як вибрати якісну ігрову модель. Розглянемо відповіді ці питання.

 

 

Зміст:

  1. Що таке ігровий системний блок?
  2. Навіщо він потрібен і як вибрати модель?
  3. Де придбати якісну комп'ютерну техніку?

 

 

Що таке ігровий системний блок

 

Ігровий системний блок є «серцем» персонального комп'ютера, розрахованого на ігри. Сьогодні на ринку пристроїв ігрові ПК займають окрему нішу, стають все більш затребуваними, і здатні покрити потреби навіть найвибагливішого геймера.

 

 

Навіщо він потрібен і як вибрати модель

 

Такі системні блоки необхідні для якісного, ефективного відтворення ігор, демонстрації «плавної» картинки та ідеальної графіки. При виборі слід спиратися на технічні характеристики вмісту системного блоку, але не варто вибирати модель, яка має вище цифри. Якісь параметри важливі, якісь – не надто. Давайте розбиратися.

При виборі важливо враховувати те, яка відеокарта, процесор (кількість ядер), оперативна пам'ять та система охолодження встановлені у конкретній моделі.

Перше, на що варто звернути увагу, це відеокарта, адже для ігрового комп'ютера одним із найважливіших параметрів є швидкодія. Не розглядайте варіанти з інтегрованою відеокартою. Ігровий ПК має бути забезпечений гарним графічним процесором, орієнтованим на обробку відповідної графіки. Один з найкращих, якщо не найкращий варіант – це відеокарти GeForce, як у цієї моделі з топовим ЦП AMD 16-core Ryzen 9. Така «начинка» не тільки забезпечує високу швидкість обчислень, вона оснащена високоефективною системою охолодження та синхронізується із частотою монітора.

Також важливо звертати увагу на процесор. Ваш потужний ПК має бути оснащений як мінімум 6-ядерним ЦП. Питання кількості ядер вкрай важливе, адже забезпечує високу швидкість обчислень та багатопоточність. Саме цей параметр і визначається кількістю ядер у процесорі.

Звісно, варто враховувати параметри оперативної пам'яті. Крім обсягу ОЗУ важлива пропускна спроможність. Щоб підвищити цей параметр достатньо забезпечити роботу в багатоканальному режимі. Так збільшується частота кадрів, а навантаження на центральний процесор знижується. Якщо йдеться про ігровий комп'ютер, слід встановлювати 2 плати по 16 Гб, а не одну на 32 Гб.

Нарешті останнім параметром при виборі є система охолодження. У процесі роботи ігрові комп'ютери схильні до високих навантажень, і без хорошого охолодження не обійтися. Звичайна система не підійде, краще вибирати рідинну модель.

Хоча наступний пункт не відноситься безпосередньо до системного блоку, його не можна випустити з уваги. Це вибір монітора. Непідходяща модель може зіпсувати якість картинки та відмінне наповнення системного блоку не врятує. Зверніть увагу: монітор повинен відрізнятися швидкою дією та досить високою частотою. Найкращим вибором будуть моделі, що працюють на TN-матрицях. Втім, підійде варіант тільки для ігор, адже працювати чи дивитися відео на такому моніторі незручно. Якщо потрібне альтернативне рішення, воно є – моделі на IPS матриці, що дозволяють і комфортно грати в ігри, працювати в офісних програмах, і дивитися відеоролики.

Зазначимо, що ігровий системний блок не підійде тим, хто працює з мастерингом та зведенням треків, монтажем відео та тривимірною графікою. Для професіоналів у цій галузі на ринку є інші пристрої, які чудово вирішують свої завдання. Вони менш розтиражовані та зустрічаються рідше, на відміну від ігрових.

Зрештою, дизайн. Сьогодні системні блоки для геймерів представлені у всьому різноманітті – яскраві, з ефектним підсвічуванням. Багато хто має незвичайну форму. На окрему увагу заслуговують скляні моделі – це те, чим можна порадувати практично будь-якого гіка.

До питання, чи варто збирати блок самостійно або придбати готовий. Рішення індивідуальне, але враховуйте, що на готову модель зазвичай діє тривала гарантія.

 

 

Де придбати якісну комп'ютерну техніку

 

Магазин Qube в Україні пропонує різні моделі як для ігор, так і для роботи. Звертайтеся за допомогою до наших консультантів і ми підкажемо, яка модель підійде саме вам, виходячи із завдань, які ви виконуватимете, та бюджету.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

  • 0800335404
  • 0443337408

info@qube.ua

Питання

+ Хочу придбати комп'ютер для ігор і для роботи – що вибрати?
Бажано придбати саме ігровий для комфортного користування. Але тут варто уточнити – які ігри та яка робота.
+ Чи дійсно яскравий дизайн системного блоку говорить про те, що перед нами ігровий комп'ютер?
Аж ніяк, вам необхідно подивитися на наповнення та технічні параметри.
+ Вибираю ігровий комп'ютер. Вибір встав між варіантом з більшим числом ядер, але меншою тактовою частотою, і варіантом з меншим числом ядер, але з більшою тактовою частотою. Що вибрати?
Якщо мова йде про ігровий ПК, то в даному випадку варто вибрати модель з більшим числом ядер, але меншою тактовою частотою. На швидкість обчислень в іграх впливає багатопоточність, тому рекомендуємо віддавати перевагу моделям з великим числом ядер у центрального процесора.