Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Що таке системний блок

Системний блок – що це таке?

Багато користувачів знають, що у них вдома чи на роботі стоїть системний блок і, можливо, не один. Але поняття про те, що це таке, для чого він потрібен і як вибрати цей пристрій, у багатьох немає. Намагаємося відповісти на всі ці питання.

 

 

Зміст:

  1. Що таке системний блок
  2. Навіщо потрібний системний блок
  3. Види
    1. Для ігор
    2. Для роботи
  4. Де придбати системний блок

 

 

Що таке системний блок

 

Системний блок є корпусом, що містить апаратні складові стаціонарного комп'ютера. Корпус, як правило, виконаний з металу і відрізняється прямокутною формою, однак, на ринку представлені й незвичайні химерні форми, характерні для «геймерських» пристроїв.

На передній панелі системного блоку обов'язково встановлена кнопка живлення, кнопка перезавантаження та іноді переходу в режим сну. Також присутні індикатори роботи та роз'єми, що підходять для підключення будь-якого периферійного обладнання. Якщо всього перерахованого немає на передній панелі, варто зазирнути на зворотню.

На оборотній частині представлені роз'єм для комп'ютерної миші, клавіатури, колонок, мікрофона, джойстика, принтера та інші USB-роз'єми, а також COM-порти. Залежно від обчислювальної системи всередині встановлюють різні складові апаратного забезпечення:

  1. Материнська плата, встановлені на ній ОЗП та центральний процесор з кулером. При необхідності встановлюють карти розширення – наприклад, мережну плату, звукову та відеокарту.
  2. Система зберігання даних.
  3. Система охолодження.
  4. Система живлення. Це блоки живлення, а також дроти, що йдуть системі зберігання даних, до кулерів і, звичайно, материнської плати.

Материнська плата – основа стабільності та продуктивності системи. Вона збирає докупи всі складові персонального комп'ютера, це своєрідне «серце» системного блоку. Майже всі компоненти комп'ютера підключаються до системного блоку за допомогою кабелів - для цього на зворотній панелі встановлені спеціальні гнізда, як зазначалося вище.

 

 

Навіщо потрібний системний блок

 

Функціонально «системник» вважається основою для формування та розширення обчислювальної системи. Коробка блоку захищає крихкі складові елементи від пошкоджень та забруднення, надійно ізолюючи від зовнішнього середовища. Конструкція неминуче всмоктує пил, тому періодично варто проводити очищення, інакше пристрій може вийти з ладу.

 

 

Види

 

Є системні блоки для ігор та для роботи.

 

Для ігор

Зовнішня коробка системного блоку так званого геймерського комп'ютера, як правило, відрізняється яскравим дизайном – у ній є цікава форма, незвичайні колірні рішення та яскраве підсвічування. Внутрішнє наповнення системного блоку ігор також відрізняється від звичайного комп'ютера для роботи в офісних програмах та інтернеті.

Швидкодія в іграх визначається відеокартою та процесором. Для ігрового комп'ютера не підійде інтегрована відеокарта, але вона підійде для звичайного робітника. Крім того, важлива багатопоточність, і що більше ядер у центрального процесора, то комфортніше грати в ігри. Якщо постало питання вибору, краще взяти 8-ядерний з меншою тактовою частотою, ніж 6-ядерний, але з більшою тактовою частотою.

Варто розглядати ті моделі процесорів, відеокарт та інших складових, які розроблені для геймерів. Для ігор підійде варіант, наприклад, з ЦП AMD Ryzen 9 та відеокартою GeForce RTX 3050.

 

Для роботи

Для комфортної роботи з офісними програмами достатньо таких характеристик:

  • базова частота процесора – понад 2.4 гГц;
  • частота пам'яті повинна становити не менше 2400 МГц;
  • 8 Гб оперативної пам'яті;
  • два жорсткі диски;
  • блок живлення від 350 до 450 Вт.

При виборі варто звертати увагу на фільтри, що затримують пил. Якщо йдеться не про веб-серфінг, використання офісних програм і перегляд відео, а про обробку фотографії, монтаж відеороликів, зведення та мастеринг, потрібні високопродуктивні процесори. У разі великого значення тактова частота немає, і звертати насамперед варто ядра і потоки. Комп'ютер, призначений для роботи з графічними, аудіо- та відеоредакторами, повинен мати великий обсяг кеш-пам'яті, на відміну від ігрового або звичайного робітника.

Що стосується ОЗУ, ігрового пристрою в середньому необхідно 16 Гб, максимум - 32 Гб. Професійному, який використовується для обчислень, роботи з тривимірними моделями, обробки відео з роздільною здатністю 8К, необхідно набагато більше ОЗУ – 64 Гб. Питання дизайну не є важливим – і ігровий системний блок може бути досить стриманим і мінімалістичним. Головне, щоб форм-фактор відповідав материнській платі.

 

 

Де придбати системний блок

 

Магазин фірмових системних блоків Qube в Україні дозволяє всім клієнтам купити різні моделі. Ці пристрої відрізняються високою якістю та довговічністю роботи. Тому на них завжди надається гарантія на кілька років.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

  • 0800335404
  • 0443337408

info@qube.ua

Питання

+ Чи все нормально функціонуватиме, якщо я вбудую в материнську плату звукову карту?
Це допустимо, але за умови, що всі компоненти сумісні. У такому випадку вам достатньо налаштувати додаткові параметри комп'ютера в апаратній частині та встановити необхідне програмне забезпечення. Все це виконується швидко.
+ Що варто враховувати під час вибору материнської плати?
Обов'язково враховуйте форм-фактор (тип корпусу), тип модуля оперативної пам'яті, системну шину для плат розширення.
+ Чим відрізняється ігровий комп'ютер від звичайного?
Різниця полягає у кількості ядер, потоках обробки інформації, пам'яті, тактовій частоті. За всіма наведеними параметрами ігровий виграє. Також дуже важлива потужна система охолодження.