Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Що таке міні системний блок

Міні системний блок – що це таке?

Під час вибору комп'ютера деяким клієнтам пропонують купити не звичайний, а міні-системний блок. У цьому матеріалі ми розглянемо, що це таке, кому знадобиться така конфігурація та як її вибрати.

 

 

Зміст:

  1. Визначення та особливості
  2. Навіщо він потрібен?
  3. Як вибрати?
  4. Де придбати міні системний блок?

 

 

Визначення та особливості

 

Міні-системний блок виконує функції звичайного системного блоку, але за габаритами в кілька разів менше традиційних громіздких моделей.

Такі комп'ютери також називають неттопами, і для тих, хто воліє невеликі пристрої та економію простору, цей варіант буде ідеальним. Це особливо актуально на сьогоднішній день, якщо врахувати, що виробники ПК вкладають вражаючу «начинку» в системні блоки, яка не поступається багатьом традиційним варіантам у громіздких комп'ютерах.

Щоб отримати більш повне уявлення про міні-системні блоки, розглянемо їх технічні характеристики порівняно з класичними системними блоками.

Характеристики

Класичний системний блок

Міні системний блок

Швидкість роботи

Залежить від процесора

Можливість нарощувати оперативну пам'ять

Є

Акустичний шум

відчутний

відсутній

Споживана потужність

понад 300 Вт

менше 60 Вт

Можливість встановлення додаткового диска

Є

Ремонтопридатність

Середня

Інтерфейси

USB, Ethernet, VGA, DVI, HDMI, RCA

USB, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, VGA, DVI, HDMI, RCA

Можливість заміни процесора

Є

Відсутня

Що стосується шуму, не всі міні системники абсолютно безшумні – деякі моделі дійсно можуть працювати голосно. Однак, компанії переходять на тихіші варіанти завдяки продуманій системі охолодження.

 

 

Навіщо він потрібен

 

Міні системний блок є відмінним рішенням для роботи з офісними програмами та веб-серфінгу. Так як такий варіант у кілька разів менший за традиційний системний блок, він чудово впишеться в невеликий простір. Це буде дуже зручно для тих користувачів, які часто переїжджають, але замість мобільного ноутбука все ж таки віддають перевагу стаціонарному комп'ютеру, нехай і більш компактному, ніж стандартний.

Якщо заглянути в таблицю, представлену вище, відразу стане зрозуміло, що міні-блоки споживають набагато менше енергії.

 

 

Як вибрати

 

При виборі варто орієнтуватися на простоту та вартість обслуговування. Не можна не відзначити, що ремонт такого роду пристроїв в середньому обходиться трохи дорожче за стандартні.

Зверніть увагу: щоб заощадити місце, виробник інтегрує компоненти до основної плати. У випадках зі звичайними пристроями замінюють, як правило, один «проблемний» компонент, а якщо ламається складовий компонент міні-блоку, можливо, доведеться змінювати ще й основну плату. Втім, є моделі з модульною системою, як у класичних комп'ютерів. Тому, при виборі, варто звернути увагу на це питання.

Розглядаючи каталоги, ви можете помітити, що деякі моделі виглядають надзвичайно стильно – безшовний корпус, жодного стику. Виглядають такі пристрої справді красиво, але при розборі можуть виникнути труднощі – варто враховувати цей момент. Деякі моделі мають конструкції, які легко розбираються.

Незважаючи на те, що для ігор такі комп'ютери широко не застосовуються, їх не можна назвати «слабкими» в в обивательському сенсі. Багато моделей сьогодні мають продуктивність, порівнянну зі стаціонарними моделями. Пристрої мають усі необхідні порти та бездротові інтерфейси, відрізняються практичною модульною конструкцією, яка, як зазначалося вище, дозволяє розширювати можливості пристрою.

Для прикладу – популярні моделі, як правило, мають збірки з такими характеристиками:

  • процесори i3, i5 або i7;
  • 4-32 ГБ ОЗП;
  • до 2 ТБ HDD чи SSD.

Щоб захистити дані від сторонніх, встановлюють сканери відбитків пальців. І все це – у стильному, лаконічному дизайні. Такі пристрої можна не тільки залишати на столі або забирати в спеціальний відсік, але й кріпити на стіну. Вони не шумлять, компактні і вписуються в будь-який інтер'єр.

Втім, є моделі і простіші. Зрештою, все впирається в потреби користувача – при виборі варто чітко уявляти, які завдання стоятимуть перед пристроєм. Робота в текстових редакторах – це одне, робота у фото-відеоредакторах – зовсім інше.

 

 

Де придбати міні системний блок

 

У фірмовому магазині пристроїв Qube є різні системні блоки – як для роботи, так і для ігор, як великі, так і маленькі, деякі мають нестандартний дизайн. Також ми можемо виготовити унікальну модель за вашим запитом.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

  • 0800335404
  • 0443337408

info@qube.ua

Питання

+ Чи міні системні блоки поступаються за продуктивністю звичним великим комп'ютерам?
Залежить від вибору моделі, питання неоднозначне, і потрібно дивитися безпосередньо, які завдання будуть стояти перед комп'ютером.
+ Чи зможе міні системний блок замінити ігровий комп'ютер?
Для комп'ютерних ігор бажано купувати пристрої спеціально для цього призначені. В ідеалі – пристрій AMD 4-core Athlon, GeForce GT 730.
+ Бажаємо придбати компактний комп'ютер. Такий підійде для роботи в програмах Майкрософт, а також для пошти та пошуку в Інтернеті?
Можливостей сучасних міні системних блоків, а саме їх вмісту, вистачить з лишком для такої роботи. Зазначимо, такі пристрої теж можуть бути досить потужними.