Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Як називається маленький системний блок

Маленький системний блок – як називається?

Звичайні користувачі, які не мають поглиблених знань у сфері технологій, умовно називають системні блоки великими та маленькими. Такий поділ безпосередньо пов'язаний з їх розмірами. Сучасний ринок комп'ютерів дуже широкий, що дозволяє клієнтам вибирати відповідні варіанти. Невеликі комп'ютери ще називають неттопи. Про них ми поговоримо у цій статті.

 

 

Зміст:

  1. Які бувають системні блоки
    1. Що входить до маленького системного блоку
    2. Переваги маленьких комп'ютерів
  2. Системні параметри
  3. Де придбати маленький системний блок

 

 

Які бувають системні блоки

 

Існує два різновиди блоків:

  • Цей термін використовується рідко. Їм називають горизонтальні блоки, що мають невеликий розмір. Майже всі дрібні комп'ютери виконані в даному вигляді.
  • Дуже поширений вид корпусів. Має прямокутну форму. Такі системні блоки відрізняються вертикальною орієнтацією. Tower є місткими та надають вільний доступ до деталей. Невеликі блоки також використовують у маленьких комп'ютерах.

Міні ПК можуть бути зібрані у блоках miniTower. Вони відрізняються невеликими розмірами та використовуються в офісах. MiniTower мають невелику висоту, тому їх можна компактно розмістити та заощадити робоче місце.

Два інших різновиди вежі: FullTower та MiddleTower мають великі розміри. Вони використовуються в ігрових та інших потужних зборках. Завдяки великому обсягу в них можна розміщувати всі можливі види пасивного та водяного охолодження.

 

Що входить до маленького системного блоку

Невеликі корпуси мають базову комплектацію. Давайте розглянемо основні компоненти комп'ютера:

  • Материнська плата. Основна частина комп'ютера, якою з'єднуються всі компоненти. Плата відповідає за спільну роботу всіх елементів системи. Це найбільша частина блоку. У неттопах використовуються невеликі плати microATX, Mini-ATX та інші.
  • Блок живлення. Цей елемент розподіляє енергію між усіма елементами комп'ютера. У деяких випадках блок живлення вже включений до складу корпусу, але при бажанні можна встановити потужніший пристрій.
  • Процесор. При їх виготовленні кремнієві кристали проходять спеціальну обробку. Найпопулярнішими є процесори AMD та Intel. До них встановлюється кулер та радіатор для охолодження. Найчастіше в неттопах процесор вбудований відеочіп, щоб заощадити місце на розміщенні відеокарти.
  • Оперативна пам'ять. У ній містяться дані, що обробляються процесором. Що більший обсяг ОЗУ, то швидше функціонує система. Оперативна пам'ять має вигляд маленьких планок. Їх потрібно вставити у відповідні слоти материнської плати.
  • HDD чи SDD. Ці пристрої містять файли користувача. SDD займають менше місця в корпусі та відрізняються безшумною роботою.

 

Переваги маленьких комп'ютерів

Стандартні системні блоки мають великі габарити та займають багато місця. Не всі користувачі мають достатньо вільного місця для їх розміщення. Особливо це стосується офісних приміщень з обмеженим простором. У квартирах великі блоки можуть не відповідати дизайну інтер'єру, тому замінюють їх на неттопи.

Маленькі системні блоки займають мало місця і мають солідніший вигляд. До їх переваг можна віднести тихішу роботу і відсутність перегріву. Мініатюризація досягається за рахунок наступних факторів:

  • відсутність дисководу;
  • невелика кількість USB-інтерфейсів;
  • мало відсіків для HDD, SDD;
  • зменшений формат системної плати.

Неттоп буде чудовим варіантом для користувачів, які не бажають захаращувати простір великими блоками. Основні напрямки діяльності маленьких комп'ютерів:

  • прослуховування музики;
  • серфінг в інтернеті;
  • перегляд фільмів;
  • запуск найпростіших ігор.

У корпоративній сфері можна вибрати неттоп із різними параметрами. Якщо раніше вони вважалися низькопродуктивними комп'ютерами, нині такі пристрої здатні виконувати складні завдання. Нерідко їх використовують для графічних редакторів та при написанні програм.

Однією з найголовніших переваг маленького системного блоку є енергоємність. Компактні моделі споживають мало електроенергії. У корпоративній сфері це важливий показник, коли протягом робочого дня безперервно функціонують десятки ПК.

 

 

Системні параметри

 

Сучасні міні комп'ютери виконують у тонких та довгих корпусах. Використовуються процесори із 2-8 ядрами. Тактова частота може суттєво відрізнятись, що залежить від призначення техніки. Можна знайти пристрої із показником 1.7-4 ГГц. Розмір ОЗУ коливається у діапазоні 4-64 Гб. Для найпростішого офісного складання потрібно не менше 4 Гб.

Більшість мініатюрних ПК мають убудований відеочіп. Дискретні відеокарти не використовуються через свою дорожнечу та великі розміри. Застосовуються SSD розміром 120 Гб, 240 Гб та більше. Цього достатньо для роботи з основним офісним софтом.

Невеликі комп'ютери мають великі можливості для встановлення комплектуючих. Основну роль тут грає розмір корпусу. Його можна розмістити на стіні, під телевізором, за монітором тощо.

Особливу увагу необхідно приділяти зовнішнім інтерфейсам. Від цього параметра залежатиме його функціонал. Якщо в пристрої буде мало роз'ємів, то ви не зможете підключити багато аксесуарів, наприклад, клавіатура, мишка, колонки, принтер, сканер. Вирішити проблему можна за допомогою бездротового з'єднання Bluetooth або Wi-Fi.

 

 

Де придбати маленький системний блок

 

Компанія Qube пропонує великий вибір невеликих системних блоків. Клієнти можуть вибрати відповідний варіант комп'ютера за розміром корпусу та потрібним комплектуючим. Дані пристрої відрізняються підвищеною якістю. На всі вироби надається довготривала гарантія.

Контактні дані:

  • електронна пошта: info@qube.ua;
  • гаряча лінія 0443337408, 0800335404;
  • адреса: Київ, вулиця Кирилівська 104а.

Питання

+ Чи є маленькі системні блоки бюджетними?
Це неправильне трактування терміна. Зараз у маленькому блоці можуть використовуватись потужні комплектуючі, які здатні виконувати складні завдання. Виробники процесорів приділяють особливу увагу вбудованим відеочіпам, які за потужністю не відрізняються від дискретних відеокарт. Саме на таких процесорах базуються сучасні неттопи.
+ Чи можна вбудувати дисковод DVD в маленький комп'ютер?
Оптичні приводи є застарілими комплектуючими. Майже всі сучасні збірки ПК обходяться без цього елемента. У старіших версіях неттопів зустрічаються дисководи, але зараз виробники відійшли від застосування.
+ Які основні сфери використання неттопів?
Зараз маленькі комп'ютери використовуються у різних напрямках. Наприклад, робота, навчання, розваги.