Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#komplektuyushchie

З чого складається системний блок

Системний блок з чого складається

Системний блок є корпусом, що об'єднує все необхідне апаратне забезпечення. Вміст системного блоку – це те, що робить комп'ютер комп'ютером, а апаратне забезпечення – основа для обчислювальної системи та її подальшого розширення.

 

 

Зміст:

  1. Комплектуючі, без яких комп'ютер не працюватиме
    1. HDD або SSD – що краще
  2. Комплектуючі, без яких комп'ютер може працювати частково
  3. Де придбати системний блок

 

 

Саме системний блок необхідний для захисту вмісту від механічних пошкоджень, а також для підтримки оптимальної температури комплектуючих всередині. Умовно можна розділити складові ті, без яких комп'ютер нічого очікувати функціонувати, і ті, які опціональні.

 

 

Комплектуючі без яких комп'ютер не працюватиме

 

Будь-який системний блок обов'язково включає наступне:

  • процесор;
  • блок живлення;
  • жорсткий диск;
  • материнську плату;
  • оперативну пам'ять;
  • кулери.

Окремо варто відзначити, що в комп'ютері обов'язково присутній корпус – це конструкція, яка наповнюється апаратними складовими. Тепер поговоримо про кожнe докладніше.

Почнемо із процесора. Процесор є інтегральну схему, має оперативну пам'ять. Тут і зосереджено всі обчислювальні процеси. Багато в чому саме ця складова визначає швидкість роботи системи загалом.

Далі – жорсткий диск. Він зберігає інформацію, має енергозалежну пам'ять. Ця структура зберігає дані на довготривалій основі – навіть якщо комп'ютер вимикається, певна інформація все одно зберігається. І тут варто поговорити про види: HDD, SSD та H-HDD. Не можна однозначно сказати, що краще, і чому.

HDD, хоч і відрізняється відносно повільною швидкістю запису, все ж таки коштує недорого, а при поломці дані, що зберігалися на ньому, підлягають як мінімум частковому відновленню. SSD безшумні, швидкі, але у разі поломки зареєстровану інформацію відновити не вдасться. Втім, SSD мало сприйнятливі до потрясінь, поломок. Останній H-HDD є якимось гібридним варіантом, але популярністю у виробників не користується.

Не можна не поговорити і про материнську плату. Це цілий обчислювальний блок, який з'єднує всі комплектуючі, забезпечує їхню «взаємодію». У гнізда материнської плати встановлюють у тому числі оперативну пам'ять. На швидкість роботи комп'ютера впливає обсяг оперативної пам'яті та швидкість обміну даними із процесором. Якщо вимкнено пристрій, інформація, яка зберігалася в оперативній пам'яті в попередній сеанс, вже не буде доступна – вона буде видалена.

Звісно, важливу роль відіграє блок живлення. Ця складова живить усі комплектуючі системника, а часом і зовнішні пристрої.

Закриває шістку комплектуючих, що життєво необхідні для функціонування комп'ютера, система охолодження або так звані кулери. Насправді система охолодження включає як кулера, а й радіатори, і це мінімум. Частина «забирає» тепло від центрального процесора, частина – блоку живлення комп'ютера. Шум, який ми часом чуємо під час роботи пристрою, виробляє саме система охолодження.

 

HDD або SSD що краще

Ми рекомендуємо зупинити вибір на SSD, якщо по бюджету немає істотних обмежень. Хоча SSD і вийде дорожче, ніж HDD, не можна забувати, що працює швидше, а шуму дає менше. І хоча при поломці відновлення дані на SSD не підлягають, варто враховувати, що такий варіант більш стійкий до пошкоджень, струсів. HDD хороший тим, що коштує дешевше SSD, і дані у разі пошкоджень можна відновити як мінімум частково. Питання вибору в даному випадку є суто індивідуальним і залежить від вашої ситуації, ваших завдань, запитів і, звичайно, бюджету.

 

 

Комплектуючі без яких комп'ютер може працювати частково

 

Комп'ютер може працювати за умови, що є всі складові, перелічені в розділі вище, але відсутні:

  • відео- та аудіокарту;
  • кардрідер;
  • оптичний диск.

Відеокарта може бути інтегрованою та дискретною. Вибір варто ґрунтуватися на тому, для яких цілей необхідний комп'ютер. Якщо мова про геймінг, про роботу з 3D-графікою, обробкою відео- та фотоконтенту, рендерингу, то, безсумнівно, варто зупинитися на дискретній відеокарті. Інтегрована підійде тим, кому хочеться підібрати бюджетніший варіант, більш економний у плані споживання електроенергії.

Крім того, інтегрована відеокарта вимагає набагато меншого охолодження, і ноутбук просто менше шуміти і нагріватися. Є і істотний недолік - комп'ютер з інтегрованою відеокартою менш продуктивний, тому такий варіант підійде лише тим, хто шукає варіант для використання офісних програм та веб-серфінгу. Любителям відеоігор варто порадити придбати спеціалізовані комп'ютери для максимально комфортної гри. Залізо таких пристроїв максимально підходить саме для таких завдань.

 

 

Де придбати системний блок

 

Рекомендуємо звернутися до фірмового магазину Qube, де є моделі високої якості, розраховані на різний бюджет. Наші спеціалісти допоможуть із вибором!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

  • 0800335404
  • 0443337408

info@qube.ua

Питання

+ Який варіант краще – зібрати системник самостійно чи купити готовий?
Питання вибору дуже індивідуальне – ви можете зібрати самостійно, використовуючи ті комплектуючі, які хотіли б використати. Можна придбати готовий системник від надійного виробника, бути впевненим в якості і не витрачати час. Деякі ігромани збирають блок самостійно, і це є якимось захопленням – наскільки це доцільно вирішувати виключно вам!
+ Які є різновиди системників?
Для роботи та ігор, а також змішані варіанти.
+ Як вибрати блок?
Потужність повинна відповідати завданням, які ви виконуєте.