Залишилися питання?   
0800335404 Безкоштовно по Україні
  • 0443337408
  • Згідно з тарифами вашого оператора
UA RU
Генератори QUBE
Генератори QUBE

Максимальна потужність

Номінальна потужність

Паливо

Рівень шуму

Корпуси QUBE
Корпуси QUBE

Форм-фактор корпусу

Форм-фактор МП

Потужність БЖ

Максимальна довжина відеокарти

Максимальна висота кулера CPU

Монітори QUBE
Монітори QUBE

Призначення

Діагональ екрану

Роздільна здатність екрану

Час реакції матриці

Частота оновлення

ДБЖ, стабілізатори, батареї
ДБЖ, стабілізатори, батареї

Виробник (бренд)

Максимальна вихідна потужність

#khoroshiy-vybor

Що краще – неттоп чи системний блок?

Що купити – неттоп чи системний блок?

Не можна сказати однозначно, що краще – неттоп чи системний блок. Все залежить від ваших потреб та уподобань. Вибір комп'ютера ми засновуємо насамперед на тому, для якої роботи він буде призначений, і самі по собі обидва варіанти досить хороші, але для своїх завдань.

 

 

Зміст:

  1. Відмінності пристроїв
  2. Переваги та недоліки неттопів
  3. Переваги та недоліки системних блоків
  4. Висновки
  5. Де придбати системний блок?

 

 

Відмінності пристроїв

 

Для початку розберемося, що являють собою ці пристрої, і в чому їх відмінності. Системний блок являє собою корпус, який містить у собі апаратне забезпечення. Можна сказати, що вміст цього пристрою – це те, що комп'ютер робить комп'ютером. Корпус надійно захищає материнську плату із встановленим на ній процесором та ОЗУ, а також з картами розширення, системою зберігання даних, живленням та охолодженням.

У свою чергу, неттоп також є системним блоком, але мініатюрним. Це чудовий компактний пристрій, призначений для виконання не самих ресурсомістких завдань, що підходить для роботи в офісних програмах та домашнього використання. Деякі використовують його як домашній сервер.

За своїм пристроєм неттоп мало відрізняється від системного блоку, мабуть, за тим лише винятком, що комплектуючі в ньому мають менший розмір. Блок живлення може бути як зовнішнім, і внутрішнім. Деякі моделі, швидше, нагадують домашню техніку, а не традиційний комп'ютер, але саме в цьому їх концепція.

 

 

Переваги та недоліки неттопів

 

Неттопи – відносно недорогі пристрої, хоча деякі моделі ціна об'єктивно завищена. Сьогодні вони відтворюють відеоролики FullHD, середньо справляються із сучасними іграми за наявності чіпсетів з інтегрованою графікою від AMD та NVIDIA.

Також дані пристрої хороші тим, що займають мало місця, практично не видають шуму, і, на відміну від класичних системних блоків, виділяють відносно мало теплової енергії. Такі пристрої мають менше енергоспоживання, але тут і з'являється головний недолік - вони мають нижчу продуктивність. Разом з тим, вам не важко замінити накопичувач і оперативну пам'ять.

Незважаючи на те, що пристрій невеликий, щодо мобільності він програють ноутбуку. Втім, завдання у них різні. Щодо апгрейду неттопи досить обмежені, якщо порівнювати з повноцінними системниками, що може стати для деяких користувачів недоліком.

Плюси:

  • це недорогі пристрої, але деякі ціни завищена;
  • невеликі розміри.

Мінуси:

  • придбати неттопи просто невигідно, особливо якщо поглянути на характеристики класичних системних блоків за ту саму вартість;
  • обмежені можливості апгрейду.

 

 

Переваги та недоліки системних блоків

 

Системні блоки можуть мати різні збірки – це може бути як слабкий домашній комп'ютер, так і справжній "монстр", який легко впорається з іграми "на максималках". Цим блоки і відрізняються від неттопів – ви маєте більше можливостей для апгрейду та й комплектуючі шукати простіше. Якщо говорити про персональні комп'ютери, то найбільші можливості вам дасть саме системний блок.

З недоліків – потужність системника, менша мобільність. Системні блоки виділяють багато тепла, при активній роботі дуже шумлять за рахунок системи охолодження.

 

 

Висновки

 

Так що ж краще – системний блок або неттоп? Відповідь на це запитання залежить від того, які завдання ви ставите перед вашим пристроєм. Більшість користувачів купують комп'ютери для виконання досить нескладних базових функцій, вибираючи їх за принципом "вища потужність і більше гігів". Насправді ж багато хто і наполовину не використовують потенціал навіть середніх за продуктивністю пристроїв.

Якщо хочеться невеликий ПК для веб-серфінгу, перегляду відео, перевірки соцмереж, роботи в Word та Excel, вам чудово підійде неттоп. Якщо ж ви плануєте грати в досить вимогливі ігри, працювати з графікою, займатися обробкою відео та звуку, вам безперечно варто придбати класичний системний блок, який при необхідності ви зможете апгрейдити.

Варто зазначити, що і тут вибір не такий простий: для ігор підійдуть спеціалізовані ігрові системники, а, наприклад, для фахівців у галузі роботи з тривимірною графікою, підійде більш мозкова начинка. Нагадаємо, що в неттопі ви зможете змінити лише накопичувач та оперативну пам'ять.

 

 

Де придбати системний блок

 

Рекомендуємо звертатися до магазину фірмової техніки Qube. Тут є не лише системні блоки, а й корпуси, монітори, також системи охолодження.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

  • 0800335404
  • 0443337408

info@qube.ua

Питання

+ Мені потрібен домашній комп'ютер для роботи у ворді, перегляду відео в інтернеті та соцмереж. Що варто придбати – звичайний системний блок чи неттоп?
Якщо далі не плануєте користуватися більш ресурсомісткими програмами, грати у відеоігри, то у вашому випадку варто зупинитися на неттопі.
+ Хочу купити комп'ютер, планую далі апгрейдити його під свої потреби. Що порадите?
Рекомендуємо придбати традиційний системний блок – це дасть більше можливостей для апгрейду та й комплектуючі шукати простіше.
+ Я хочу придбати неттоп, який дозволить мені безперебійно та без гальм працювати відразу в декількох вікнах різних офісних програм, зберігати важливі дані. На які параметри варто орієнтуватися?
У такому випадку рекомендуємо спиратися на такі мінімальні характеристики: Intel Core i5 (2.2 Ghz), ОЗП 8Гб, HHD 1Tb, SSD 128 Gb, Intel HD Graphics.