UA  |  RU
header.amp

Комп'ютерна графіка застосовується досить широко, наприклад, у моделюванні, системах автоматизованого проектування, рекламі та дизайні, різних навчальних програмах, іграх тощо. Фахівцям, які працюють у цих напрямках, необхідне відповідне програмне забезпечення, яке, у свою чергу, коректно працюватиме тільки з правильно підібраним «залізом».

Підібрати системний блок

 

 

Вміст:

  1. Процесор
  2. Відеокарта
  3. Оперативна пам'ять
  4. Накопичувач
  5. Де придбати системний блок для графіки?

 

 

Неможливо порекомендувати універсальний варіант для роботи з графікою – такого просто не існує. Варто підбирати пристрій під ваші потреби. Наприклад, тим, хто працює із 3D графікою, не підійде системник, оптимальний для 2D-дизайнера. Робота з тривимірною графікою завжди потребує значно більше ресурсів. Якщо доводиться працювати і з 3D, і з 2D, варто орієнтуватися на вимоги софту для тривимірної роботи. Інакше на вас чекає повільний рендер або навіть зависання.

Тепер поговоримо про комплектуючі системного блоку для тих, хто працює з графікою. Повторимося, що універсального варіанта немає – ми лише висвітлюємо те, що варто звернути увагу фахівцям. Розглянемо не всі комплектуючі системного блоку, а найважливіші для роботи дизайнера чи інженера.

 

 

Процесор

 

У професійному середовищі прийнято вважати, що найбільш підходящими для роботи з комп'ютерною графікою є процесори Intel. Розглянемо деякі популярні моделі:

  1. Core i5 (2.9-4.3 Ghz) – відмінне рішення для тих, хто починає працювати в даному напрямку. Це недорогий процесор, який гідно справляється із 2D-графікою. Непоганий він і для невибагливих ігор. Якщо ви використовуєте Adobe Photoshop або GIMP, він вам цілком підійде.
  2. Core i7 (3.8-5.1 Ghz) – досить потужний ЦП з відмінною тактовою частотою. Він підійде і для роботи з тривимірною графікою, а також добрий тим, що чудово підійде для досить вимогливих ігор, що називається, «на максималках». З ним ви зможете ефективно працювати не тільки в Adobe Photoshop, але і Corel DRAW, Illustrator, Sketch UP.
  3. Core i9 (3.7-5.3 Ghz). Найпродуктивніший з перерахованих варіантів, підійде для всіх завдань, перерахованих вище, найбільш оптимальний варіант. Модель бездоганно працює з програмами, зазначеними раніше, а також із Blender, Autodesk Maya, SketchBook Pro та іншими.
  4. Від AMD добре себе виявляє Ryzen Threadripper. Він хороший для монтажу, роботи з величезними дизайнерськими проектами та для інженерних обчислень. Це одне з найкращих рішень на ринку.

Ви напевно знаєте, що у деякі процесори вбудовують графічне ядро. Відразу зазначимо, що такий варіант не підійде – він призначений для зовсім нескладних завдань, а для роботи з тривимірною графікою він буде недоречним. Однак, якщо ви вирішили зупинитись саме на такому варіанті, тоді використовуйте хорошу оперативну пам'ять – у вашому випадку це буде очевидною потребою.

 

 

Відеокарта

 

Якщо мова про нескладні завдання, рекомендуємо використовувати моделі з лінії GeForce GTX. Вони хороші і для роботи з тривимірною графікою, і для вибагливих відеоігор.

Для тих, кому хочеться мати потужніший пристрій, щоб вирішувати комплексні завдання, вибирайте серед моделей Quadro. Вони призначені саме для роботи з графікою та чудово обробляють великі потоки даних. Але зауважте, що Quadro не підійдуть для ігор.

Якщо потрібна відеокарта, яка добре покаже себе і в роботі з графікою, і з іграми, вам варто розглянути варіант RTX. Такі графічні процесори хороші для дизайнерських, інженерних програм, а також ігор. Якщо порівнювати дві топові відеокарти від двох перерахованих брендів, RTX абсолютно точно виграє.

 

 

Оперативна пам'ять

 

Розглядайте варіанти з щонайменше 8 Гб ОЗУ. Якщо ви є початківцем, радимо почати з 8 Гб, у міру розвитку можна буде перейти на 16 Гб і вище. Що стосується версії оперативної пам'яті, краще зупинитись на DDR 4 або вище.

 

 

Накопичувач

 

Якщо плануєте працювати з графікою, замість HDD рекомендуємо вибрати SSD, як у цій збірці, адже вам доведеться працювати з величезним масивом інформації.

Однак варто враховувати, що в системники інколи встановлюють і HDD, і SSD SATA. HDD при цьому використовують для зберігання інформації, яку не можна втратити. SSD SATA використовують для того, щоб швидко завантажувалася система та софт. Для роботи з великими проектами хороший SSD M.2, який забезпечує дійсно комфортну роботу.

 

 

Де придбати системний блок для графіки

 

Пропонуємо скористатися послугами фірмового магазину Qube в Україні. Тут є системні блоки, корпуси, монітори та системи охолодження від даного виробника.

Підібрати системний блок

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104а

info@qube.ua

Питання

Я планую працювати і з 3D, графікою і з 2D – який системник мені краще вибрати?
Вибирайте той системний блок, який задовольнятиме запити софта для роботи з 3D.
Порекомендуйте хорошу відеокарту, яка підійде і для роботи з графікою, і для ігор.
Оптимальним варіантом у вашому випадку буде RTX.
Який накопичувач для роботи з графікою встановити?
Якщо вибір між HDD та SSD, вибирайте другий. Також можна встановити обидва. Найтоповіший – SSD M2.